Παρασκευή 28 Μαΐου 2010

Ριγκατόνι στο φούρνο με μελιτζάνα

ΥΛΙΚΑ
1 πακέτο ζυμαρικά ριγκατόνι
350 γραμ τριμμένα τυριά(γραβιέρα,ρεγκάτο)
1 κουτί γάλα εβαπορέ
3-4 μελιτζάνες
2 αυγά
μοσχοκάρυδο(προαιρετικό)\αλάτι,πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Βράζω τα μακαρόνια λιγότερο από ότι συνήθως
2.κόβω τις μελιτζάνες σε κομματάκια ,βάζω αλάτι και της αφήνω μισή ωρα να ξαλμυρίσουν
3. βάζω τις μελιτζάνες στο γκριλ και τις γυρνάω μέχρι να γίνουν
4.χτυπάω τα αυγά με το γάλα και προσθέτω αλάτι ,πιπέρι και το μοσχοκάρυδο και ρίχνω το μείγμα μαζί με τις μελιτζάνες και τα τυριά στα μακαρόνια και τα ανακατεύω όλα μαζί να πάνε παντού τα υλικά.Κρατάω μια μικρή ποσότητα τυριών για να καλύψω από πάνω τα μακαρόνια.

Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς με αέρα και ψήνω 30-40 λεπτά.
Αν δω ότι αρπάζει από πάνω καλύπτω με αλουμινόχαρτο

ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!!!

3 σχόλια:

Angellight, www.aws.gr